Момчил Неков:  Европа не е това, което ГЕРБ представя - касичка с пари за избрани

Май 10, 2019 ВАРНА Новини Избори 0 1117

10.05.2019

Кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Момчил Неков посети цех за производство на розови насаждения в гр. Павликени. Предприятието е едно от утвърдените както у нас, така и в чужбина. Момчил Неков представи възможностите, които представя Европейският съюз - както за развитие на малките и средните производители, така и за малките. Кандидатът за евродепутат сподели с присъстващите свършеното от него в рамките на настоящия мандат на Европейския парламент. Двойният стандарт е темата, която предизвика жив интерес и въпроси. Момчил Неков изтъкна успеха, постигнат от социалистите в Европейския парламент.  “Европейските институции са свършили своето, сега остана правителствата на държавите членки да въведат законодателните изменения в собствените си закони, за са защитят гражданите си” поясни още той.

На среща с граждани в град Павликени той беше похвален за свършеното в защита на интересите на българските пчелари. Благодарение на усилията на Момчил Неков, опрашването влиза вече в европейското законодателство. “Общата селскостопанска политика е направена за гражданите, а не за приближени на властимащите. Европа не е това, което ГЕРБ представя - касичка с пари за избрани.”

Евродепутатът беше специален гост и на честванията по случай на 143-тата годишнина от Априлското въстание в гр. Бяла черква. “Днес, когато почитаме паметта на тези, дали живота си за България, е добър повод да си припомним какво всъщност означава да се наричаш Патриот. Духът, саможертвата и високите идеали на белочерковските герои са повод за гордост. Гордост за това, че сме наследници на такива велики българи!” заяви Момчил Неков пред събралите се граждани. Той, заедно с народните представители Весела Лечева и Валентин Ламбев поднесоха цветя на паметника на загиналите жители на Бяла черква за свободата на България.